Aves |
Sphenisciformes |
Spheniscidae
Environnement : milieu / zone climatique / profondeur / gamme de distribution
Écologie
Others. Temperate; 30°S - 50°S, 160°E - 175°W
Southwest Pacific: Endemic to New Zealand.
Longueur à la première maturité / Taille / Poids / Âge
Maturité: Lm ?  range ? - ? cm Max length : 66.0 cm TL mâle / non sexé; (Réf. 91362); poids max. publié: 5.5 kg (Réf. 356)
Total breeding population is 1,410 to 1,770 pairs, while individually it’s a total of 4,028 to 5,057 birds. They are threatened by habitat clearance, fires, and trampling of nests. Eggs and chicks are predated on by dogs, cats, pigs and stoats (Ref. 84934). This is a shy and timid species, where individuals or small groups are found at sea. They nest singly or in loose colonies in temperate forests or on grassy coastal cliffs (Ref. 91362). Pursuit diving (Ref. 356). Breeds under coastal vegetation or among roots (Ref. 84934).
Cycle de vie et comportement reproducteur
Maturité | Reproduction | Frai | Œufs | Fécondité | Larves
Harrison, P. 1987 Seabirds of the world: a photographic guide. Christopher Helm, Hong Kong, 317p. (Réf. 91362)
Statut dans la liste rouge de l'IUCN
(Réf. 130435: Version 2025-2 (Global))
Menacé (EN) (A2ade+4abde); Date assessed: 21 August 2020
statut CITES (Réf. 108899)
Not Evaluated
Not Evaluated
Menace pour l'homme
Utilisations par l'homme
FAO - Publication: search | FishSource |
Outils
Plus d'informations
Dynamique des populationsCroissanceÂges / tailles maximalesLongueur-poids rel.Rel. longueur-longueur.Fréquences de longueursConversion de masseAbondance Cycle de vieReproductionMaturitéFéconditéFraiŒufsDéveloppement de l'œufLarves PhysiologieConsommation d'oxygène
Liées à l'hommeTimbres, pièces de monnaie, divers
Sources Internet
Estimations basées sur des modèles
Vulnérabilité de la pêche (Réf. 71543) |
Moderate to high vulnerability (46 of 100). |
Catégorie de prix (Réf. 80766): |
Unknown. |